15 octubre 2010

Arrós Brut por Damiá Montoro Mascaro

Ingredients:
 200gr de costella alta
 200gr pollastre campero
 1/2 colom
 1 cullerada de saïm i un roi d'oli d'oliva
 1 Ceba grosa
 2 o 3 tomatigues de remallet
 sal
 prebe bó
 espicies grogues o un sobre de carmencita,paellero
 Arròs,calcualrem un tasó de cafè,Duralex, d'arròs per persona..
 Aigua...
1º: Farem foc a sa ximenea, amb llenya no molt gruixada,a fi de poder controlar sa temperatura( si no teniu ximenea,idò al fogó) amb una olla de test.,( sino ,ja no té gracia)
2º:tirarem el saïm i l'oli
3º posarem sa carn,ha de quedar ben sofregida,ha de tenir un color ben marró,casi a punt de cremar-se..posar un poc de sal i prebe bó
4º despres en estar cuita,afegirem la ceba,que estigui ben torradeta,uina mica de sal
5º afeim ara sa tomatiga,pelada i a trosets,una mica de sal
6º en estar tot ben sofregit,afegim aigua,que ni hagi....
7º ho farem bollir almenys 45minuts a foc fort...durant aquest proces no afegir sal,ja que anira evaporant i pot ser ho fareu salat..No lleveu sa sabonera que surt damunt,es un error que tothom fa...
8º quan falten 10 minuts,podeu afegir,esclatasangs,picatornells,etc etc....tastau si esta be de sal...
9º en haver passat es temps,treurem una mica de brou..
10º tirarem s'arròs i el courem amb les especies grogues o  el sobre de carmencita..
I ja esta,bon profit...
Pot anar a companyat amb revanets,rava, prebe verd a tirnxes amb sal i oli... olives trencades..etc etc...